Arapski jezik – A1 nivo NOVO


Predavač: Edin Behmen     Kategorija: Jezici

339KM
0 pohađalo
1/20

Početak kursa: 28.02.2018. | Trajanje: 15 sedmica (60 h)

NOVO!

 

 

 

Opis kursa:
Kurs A1 je namijenjen polaznicima koji ne vladaju osnovama arapskog jezika i pisma. Isti podrazumijeva 12 sati rada na arapskom pismu (tri sedmice), te 48 sati (dvanaest sedmica) raspoređenih po sljedećim temama: kultura pozdrava i upoznavanje, porodica i porodični život, stan, stanovanje i nekretnine, društveni život, hrana i piće, obrazovanje i nauka, posao i radno okruženje itd. Raznolikošću tema kurs je namijenjen poslovnim ljudima, kulturnim i turističkim djelatnicima, kao i svim zainteresovanim za orijentalne jezike i/ili kulturu.
Kurs se odvija uz prisustvo od maksimalno šest polaznika.
Zainteresovani koji već vladaju arapskim pismom mogu se priključiti kursu nakon prve tri sedmice.


Očekivanja i ciljevi: 
Od polaznika se očekuje redovno prisustvo i aktivno učestvovanje u radu tokom kursa (poželjan je i rad tj. ponavljanje kod kuće). Polaznici će nakon završenog kursa vladati arapskim pismom (pisati i čitati) i osnovama arapskog jezika; tačnije raspolagaće rječnikom od približno hiljadu riječi koji će im omogućiti da, upotrebom savladanih izraza i sklapanjem kraćih rečenica, obavljaju jednostavniju konverzaciju na svakodnevne teme. 
Cilj kursa je, istovremeno, omogućiti širi i kompletniji pristup tržištu rada.


Materijali/oprema potrebna za kurs:
Materijal (udžbenik, audio materijal i rječnik tj. vokabular) obezbjeđuje instruktor i isti će biti dostupan u učionici ili polaznicima poslan putem e-maila.

 
Poželjni materijali/oprema:
Teka, suha olovka i gumica.

Trajanje kursa:
Početak kursa (28.02.2018. u 18:00) – kraj kursa (29.06.2018. u 20:00). Kurs se održava srijedom i petkom u terminu od 18:00 h do 20:00 h.

Minimalan broj polaznika za početak kursa je 7.

 

Preuzmite kompletan syllabus (pdf).

Ostali programi

Average rating for this lecturer:
(based on 0 reviews)

: 0

: 0

: 0

: 0

: 0

Prosječni rejting za ovaj kurs:
(Na osnovu 0 ocjena)

: 0

: 0

: 0

: 0

: 0