Blockchain tehnologija i kripto valute

Users@2x0/30

Cijena

249KM

Početak kursa

07.09.2018.

Trajanje

sedmica (6 h)

Rating

Blockchain tehnologija i kripto valute

Opis kursa:

Blockchain tehnologija predstavlja bazu podataka koja sadrži informacije o finansijskim transakcijama kripto valutama između korisnika, ali i niz drugih podataka o imovinskom statusu, i pruža potpuno nov način upravljanja transakcijama od onog koji poznajemo danas.
 

Da li ste ušli u svet blockchain-a ili kripto valuta? Da li Vam je potrebno više informacija? Kako nova tehnologija zaista funkcioniše i šta predstavlja proces zvani rudarenje? Da li rudarenje zaista crpi mnogo električne energije ili to može i drugačije? Na koji način možete postati korisnik? Šta predstavlja decentralizovan sistem i zašto su pojedina blockchain rešenja centralizovana?
 

Da li ste se susreli sa prednostima blockchain tehnologije i da li ste upoznati sa rizicima koje ova tehnologija nosi? Kako nastaju i razvijaju se projekti u ovoj oblasti, šta predstavlja ICO (Initial Coin Offering) i koje to stvarne primjene ima? Čemu zapravo služe kripto valute i tokeni? 
 

Detaljno će se objasniti šta se dešava prilikom obavljanja transakcija sa kripto valutama i na koji način funkcionišu digitalni kripto novčanici. Gdje se zapravo Vaša sredstva nalaze i kako da ih zaštitite od zloupotreba, kao što su hakerske aktivnosti, lažne vijesti i reklame, piramidalne šeme i mnoge druge? Koje su prevare u kripto svijetu dominantne, gdje treba biti posebno oprezan, kome vjerovati, a kome ne? Kako bezbijedno ući u blockchain, a ako ste već tu kako da obezbijedite svoju bezbjednost? Šta ako zaboravite lozinku ili ključ, da li su vaša sredstva trajno izgubljena ili ih možete povratiti?
 

Sagledaćemo i uporediti postojeću i blockchain tehnologiju i uraditi analizu, gdje su prednosti, a gdje mane. Koje nedoumice imate u vezi nove tehnologije? Da li ste razmišljali o primjeni kripto valuta u vašem poslu? A da li ste razmišljali o primjeni blockchain-a?
 

Proći ćemo i kroz različite primjene blockchain tehnologije koje već postoje, ali i kroz one koje se planiraju u budućnosti.

 

Očekivanja i ciljevi:

Cilj kursa je da steknete osnovno znanje i razumijevanje o blockchain tehnologiji, kripto valutama i mogućnostima primjene nove tehnologije u različitim industrijama.

 

Materijali/oprema potrebna za kurs:

  • Laptop nije neophodan, ali ukoliko želite možete ga ponijeti na kurs.

 

Termini održavanja kursa:

  • Kurs počinje u petak, 07.09. u 18:00 h i trajaće do 20:00 h.
  • Drugi dan kursa je subota, 08.09. od 10:00 h do 14:00 h.

 

Minimalan broj polaznika za početak je 10.

File pdf@2xPreuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.