Interaktivno Python programiranje za tinejdžere

Users@2x1/15

Cijena

149KM

Početak kursa

02.07.2018.

Trajanje

(14 h)

Rating

Interaktivno Python programiranje za tinejdžere

Opis kursa:
Kurs “Interaktivno Python programiranje za tinejdžere” je namjenjen tinejdžerima koji žele zakoračiti u svijet programiranja i namjenjen je za apsolutne početnike ili one koji poznaju osnove programiranja. Polaznici će kroz kurs naučiti pisati programe u Python programskom jeziku, od najjednostavnijih pa do rada sa datotekama. 
Python je programski jezik opće namjene, interpreterski  i visokog nivoa kojeg je kreirao  Guido van Rossum 1990. godine, ime je dobio po televizijskoj seriji Monty Python's Flying Circus. Po automatskoj memorijskoj alokaciji, Python je sličan programskim jezicima kao što su Perl, Ruby, Smalltalk itd. Python dopušta programerima korištenje nekoliko stilova programiranja. Objektno orijentisano, strukturno i aspektno orijentirano programiranje stilovi su dopušteni korištenjem Pythona te ova fleksibilnost čini Python programski jezik sve popularnijim. Ne znate o čemu pričamo? Ne brinite tu je kurs da sve ovo naučite. :) 


Očekivanja i ciljevi:
Od polaznika se očekuje da savladaju osnove prograamiranja u Python programskom jeziku, od osnovnih modela pa do kompleksnijih tipa rada sa datotekamai objektno orijentisanog programiranja.


Trajanje kursa:
Kurs počinje 02.07.2018. godine u 10:00 h, a odvijaće se ponedjeljkom, srijedom i petkom u terminima od 10:00 h do 12:00 h i po dogovoru sa polaznicima kurs će se održati i jednu subotu u prvoj ili drugoj sedmici u istom terminu od 10:00 h do 12:00 h.

Kurs je predviđen za djecu od 12 do 16 godina.

Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 7. Kurs neće početi navedenog datuma ako nema dovoljan broj polaznika.

Termine kursa u julu i avgustu ćemo naknadno objaviti.

Nudimo mogućnost plaćanja u dvije rate.

Neophodni materijali/oprema za kurs:

  • Na kurs je potrebno ponijeti laptop.

 

File pdf@2xPreuzmite kompletan syllabus (.pdf)

Poštovani,


25. maja/svibnja na snagu stupa Europska Regulativa za zaštitu podataka (GDPR - General Data Protection Regulation), kreirana od strane Europske komisije kako bi se krajnji korisnici što bolje zaštitili od potencijalnih napada na njihovu privatnost na internetu. Ovim putem Vas obavještavamo da je na našem web site-u aktivan Facebook Pixel, koji koristimo kako bismo što bolje prilagodili naše reklamne kampanje krajnjim korisnicima. Prijavom na neki od naših kurseva, Vaša e-mail adresa automatski se dodaje na naš mjesečni newsletter, koji također koristimo u promotivne svrhe. U svakom trenutku možete da se uklonite sa naše mailing liste, klikom na dugme "Unsubscribe" na dnu našeg redovnog newsletter-a ili da nam pošaljete zahtjev na contact@academy387.com. Veoma nam je važna zaštita podataka naših krajnjih korisnika, te Vam ovim putem garantujemo da se svi podaci i mailing liste koriste isključivo u promotivne svrhe ACADEMY387, te se ne prosljeđuju ili prodaju trećim licima.