Python - programiranje za neprogramere

Users@2x7/16

Cijena

249KM

Početak kursa

-

Trajanje

(36 h)

Rating

Opis kursa:

Programiranje za početnike - kurs predstavlja osnovu programiranja u programskom jeziku Python. Oblasti koje kurs pokriva odabrane su tako da polaznici steknu osnovna znanja o programiranju bez obzira na njihovo predznanje. Kroz veliki broj praktičnih primjera, stiče se polazna osnova za dalje bavljenje programiranjem, dok će stečeno znanje  koristiti u bilo kom programskom jeziku koji se oslanja na ovaj obrazac.

Očekivanja i ciljevi:
Osnovni cilj ovog kursa je da kroz razvoj igrica u python programskom jeziku, početnici na jedan zabavan način zarone u svijet programiranja. Nakon završenog kursa polaznici će biti upoznati sa osnovnim konceptima objektno orjentisanog programiranja i njihovim pogodnostima, kao i osposobljeni  za projektovanje i pisanje programa korištenjem objektnih koncepata te spremni za usavršavanje u bilo kojem drugom proceduralnom i objektno orjentisanom programskom jeziku.

 

Neophodni materijali/oprema :

  •  Na kurs je potrebno ponijeti laptop

Trajanje kursa:

  • Kurs se odvija tri puta sedmično u blokovima po 2 časa. Termini kursa su ponedeljkom, srijedom i petkom od 19:30 h do 21:30 h.

Cijena kursa je 249 KM, a za studente cijena kursa iznosi 199 KM. Moguće je plaćanje u dvije rate.

Minimalan broj polaznika za početak ovog kursa je 8.

File pdf@2xPreuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Quote left@2x

Nastavit ću da radim razne projekte kako bi još utvrdila svoje znanje. Naš predavač zna ne samo da prenese znanje, nego i svoj entuzijazam i tako nas dodatno zainteresuje za programiranje u Pythonu.

Maja ŠećerovićMaja Šećerović
Quote left@2x

Mislim da je predavač svoje znanje odlično prenio i zahvaljujući njemu sam naučio mnogo stvari koje ću nastaviti koristiti i dalje.

Fatih Efe MemiševićFatih Efe Memišević
Pročitajte naša pravila o privatnosti.