Python - programiranje za neprogramere


Predavač: Fahrudin Halilović     Kategorija: IT Programi

249KM
11 pohađalo
7/16

Početak kursa: 12.03.2018. | Trajanje: 6 sedmica (36 h)

NOVO!

Programirati je lako, pitajte me kako!

Opis kursa:

Programiranje za početnike - kurs predstavlja osnovu programiranja u programskom jeziku Python. Oblasti koje kurs pokriva odabrane su tako da polaznici steknu osnovna znanja o programiranju bez obzira na njihovo predznanje. Kroz veliki broj praktičnih primjera, stiče se polazna osnova za dalje bavljenje programiranjem, dok će stečeno znanje  koristiti u bilo kom programskom jeziku koji se oslanja na ovaj obrazac.

Očekivanja i ciljevi:
Osnovni cilj ovog kursa je da kroz razvoj igrica u python programskom jeziku, početnici na jedan zabavan način zarone u svijet programiranja. Nakon završenog kursa polaznici će biti upoznati sa osnovnim konceptima objektno orjentisanog programiranja i njihovim pogodnostima, kao i osposobljeni  za projektovanje i pisanje programa korištenjem objektnih koncepata te spremni za usavršavanje u bilo kojem drugom proceduralnom i objektno orjentisanom programskom jeziku.

 

Neophodni materijali/oprema :

  •  Na kurs je potrebno ponijeti laptop

Trajanje kursa:

  • Kurs se odvija tri puta sedmično u blokovima po 2 časa. Termini kursa su ponedeljkom, srijedom i petkom od 19:30 h do 21:30 h.

Cijena kursa je 249 KM, a za studente cijena kursa iznosi 199 KM. Moguće je plaćanje u dvije rate.

Minimalan broj polaznika za početak ovog kursa je 8.

Preuzmite kompletan syllabus (pdf).

"Na ovom kursu sam naučio da pravim igrice i da hakiram :)"

Denin Lunja

"Predavač Fahrudin nam je veoma jasno prenio znanje, koje ću nastaviti da primjenjujem u pravljenju raznih programa i igrica."

Ensar Hodžić

"Mislim da je predavač svoje znanje odlično prenio i zahvaljujući njemu sam naučio mnogo stvari koje ću nastaviti koristiti i dalje."

Fatih Efe Memišević

"Nastavit ću da radim razne projekte kako bi još utvrdila svoje znanje. Naš predavač zna ne samo da prenese znanje, nego i svoj entuzijazam i tako nas dodatno zainteresuje za programiranje u Pythonu."

Maja Šećerović

Ostali programi

Average rating for this lecturer: 5.00
(based on 50 reviews)

: 50

: 0

: 0

: 0

: 0

Prosječni rejting za ovaj kurs: 5.00
(Na osnovu 10 ocjena)

: 10

: 0

: 0

: 0

: 0