SolidWorks – Core Concepts


Predavač: CGP design     Kategorija: IT Programi

385KM
55 pohađalo
0/20

Početak kursa: 9.04.2018. | Trajanje: 5 sedmica (30 h)

SolidWorks je jako „moćan“ software namijenjen za sve one koji se žele baviti prvenstveno 3D modeliranjem. Za razliku od CATIA-e, NX-a i sličnih software-a veoma je "user friendly".

Moguće je plaćanje u dvije rate!

Software je istovremeno sa respektabilnim mogućnostima u odnosu na konkurenciju. Svojim alatima koji su laki za učenje, SolidWorks omogućava dizajnerima da brzo i lako skiciraju svoje ideje, eksperimentišu sa karakteristikama i dimenzijama i stvaraju modele i detaljne tehničke crteže.

Prednost SolidWorks-a jeste što nije ograničen na jednu grupu korisnika, već je naprotiv namijenjen za sve korisnike koji se bave dizajniranjem/projektovanjem među kojima su mašinski i drugi inžinjeri, arhitekte, a i svi oni koji se smatraju dizajnerima (modni, likovni i sl) i žele da svoje ideje prenesu u „3D svijet“.

Kurs je namijenjen ljudima koji imaju želju ući u svijet 3D modeliranja i dizajna, inžinjerima i studentima mašinstva, elektrotehnike, građevine ili sličnih fakulteta, a osim inžinjera kurs može biti koristan industrijskim, a i svim drugim dizajnerima koji se bave dizajnom raznih vrsta proizvoda koje čovjek može zamisliti.

Očekivanja i ciljevi:
Od polaznika se očekuje osnovno znanje upotrebe računara, a poželjno je razumijevanje i „snalaženje“ u 3D prostoru i iskustvo crtanja u 2D prostoru. Svi polaznici po završetku kursa bit će u mogućnosti izraditi 3D virutelni model jednostavnije konstrukcije (oblika) u SolidWorks-u, sastaviti više 3D modela u jedinstven sklop te isti po potrebi predstaviti 2D crtežima. Kurs će obraditi osnove (core concepts) sva tri modula: part, assembly i drawing, ali naš glavni cilj jeste savladavanje alatki „Features-a i Sketcha“ u PART modulu, koje su osnova kako bi korisnik dalje mogao koristiti SolidWorks i usavršavati se.

Neophodni materijali/oprema
Laptop sa instaliranim programskim paketom SolidWorks 2014 (min. 2013) i USB miš za laptop (sa točkićem – scroll-om).

Cijena kursa je 385 KM. Za učenike, studente osnovnih i master studija cijena kursa iznosi 199 KM

Kurs počinje 9. aprila 2018. godine u 18:00 h i traje do 21:00 h.

Ostali termini i vrijeme odvijanja kursa će biti dogovoreni sa predavačem na prvom času. 

Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 10. Ukoliko bude prijavljeno manje polaznika od 10 kurs će trajati 23 h.
 

Preuzmite kompletan syllabus (pdf).

"Neke od vještina koje sam stekao na kursu su rad u grupi, preuzimanje odgovornosti i jednostavno, rad u SolidWorksu - što zamislim i vidim, to i izmodeliram. A predavač je zaradio čistu desetku!"

Amil Švago

"Na kursu smo stekli napredna znanja o SolidWorks-u, koja ćemo moći primjeniti u praksi. Predavač je zaslužio najbolje ocjene."

Sanin Mudželet

"Prenošenje znanja je zaslužilo čistu desetku. Predavač je odlično odradio plan i program i smatram da su svi savladali kurs perfektno."

Nermin Ćelović

"Neke od vještina koje smo naučili na kursu su samostalnost i inicijativa u pristupu i analitičkom rješavanju konstrukcija na drugi način. Također smo naučili i novu metodologiju rješavanja 3D modela i konstrukcija na jedan efektivniji način."

Emir Krivić

"Sve najbolje o predavaču i cijelom timu. Nadam se da ću preneseno znanje primjenjivati i u praksi."

Edita Baltić

"Potrebno mi je više vježbi koje će mi pomoći da što prije savladam tajne ovog programa. Hendikepiran sam znanjem engleskog, ali upornošću ću nastaviti da radim na učenju SolidWorks-a. Pohvalio bih ACADEMY387 za organizovanje kursa. Probajte ići u osnovne škole. "

Senad Turbo

"Na ovom kursu sam naučila mnogo jer ranije se nikako nisam susretala sa programom SolidWorks. Vještine koje sam stekla su odgovornost, ažurnost, predanost i istrajnost prilikom nailaženja na prepreke u samom radu. Onaj osjećaj kada nacrtate u 3D-u ono što ste zamislili u glavi je neopisiv."

Emina Brkić

"Sve pohvale za predavača Adija i kurs. Stečeno znanje će mi biti od velike koristi u praksi."

Muris Čengić

Ostali programi

Average rating for this lecturer: 4.90
(based on 105 reviews)

: 98

: 4

: 3

: 0

: 0

Prosječni rejting za ovaj kurs: 4.76
(Na osnovu 62 ocjena)

: 49

: 11

: 2

: 0

: 0