Wordpress Web Design and Photoshop

Users@2x2/15

Cijena

299KM

Početak kursa

-

Trajanje

sedmica

Rating

O Wordpress-u: 

WordPress je najbolja blog i CMS platforma čija je glavna orijentacija estetika, web standardi i jednostavno korištenje. WordPress je besplatan i istovremeno će vam biti od neprocjenjive vrijednosti. Wordpress ima mnoge značajke, uključujući plug-in arhitekturu i predložak sustava. Wordpress se koristi na više od 13% od 1.000.000 najvećih web stranica, WordPress je najpopularniji CMS u upotrebi danas. Wordpress je prvi put objavljen 27. maja 2003. godine. Objavio ga je Matt Mullenweg. Od avgusta 2010, verzija 3.0 je preuzeta više od 12,5 milijuna puta. 

 

Opis kursa:  

Ovaj kurs je koncipiran da osposobi polaznike da samostalno naprave svoj prvi web sajt koristeći se Wordpressom. Ovaj CMS je u današnje doba najpopularniji alat za izradu web stranica zato što ne zahtijeva predznanje u nekom od programskih jezika poput HTML-a da bi se izradio potpuno funkcionalan web sajt. Pored Wordpress- a, kurs se sastoji i od dijela Photoshop- a. U ovom dijelu polaznici uče da obrađuju fotografije, te da je prilagode web okruženju. Za sve one koji žele da nauče da uređuju fotografije i prilagođavanje fotografija ekranu i štampi, ovo je odličan početak.

 

Očekivanja i ciljevi: 

Cilj kursa je da osposobi polaznike da mogu samostalno napraviti web sajt od početka do kraja, te da budu u mogućnosti nadograditi svoje znanje kroz druge programe koji imaju veze sa razvojem web sajtova.

 

Neophodni materijali/oprema za kurs:

Kurs je praktične prirode i poželjno je da učesnici imaju sa sobom laptop na kome će prethodno instalirati adobe photoshop CS5 ili CS6. Bilo bi poželjno da imate neki program za obradu koda poput Notepad ++ ili Dreamviewer CS5 ili CS6.

 
Poželjni materijali/oprema: 

Sveska i olovka 

Kurs se odvija ponedeljkom, srijedom i petkom u terminima od 18:00 h do 21:00 h.

Cijena kursa je 299 KM, a za studente 249 KM

Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 6. Kurs neće početi navedenog datuma ako nema dovoljan broj polaznika.

File pdf@2xPreuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Quote left@2x

Odličan način da se uz praktične primjere i prijatnu radnu atmosferu zaviri u svijet web dizajna i obrade fotografije. Male grupe osiguravaju brz napredak u učenju, a organizovan i stručan predavač se lako prilagođava potrebama svakog polaznika.

Sanda ZjajićSanda Zjajić
Quote left@2x

Kurs je dobro koncipiran, baziran je na CMS-u WordPress, ali pokriva i ostale vještine koje su potrebne da bi se napravio dobar website, poput npr. Photoshopa, hostinga i domena. Svakako ću nastaviti sa korištenjem stečenih vještina u dizajniranju i pravljenju web stranica kroz posao, ali i privatno.

Ahmet PiljugAhmet Piljug

Poštovani,


25. maja/svibnja na snagu stupa Europska Regulativa za zaštitu podataka (GDPR - General Data Protection Regulation), kreirana od strane Europske komisije kako bi se krajnji korisnici što bolje zaštitili od potencijalnih napada na njihovu privatnost na internetu. Ovim putem Vas obavještavamo da je na našem web site-u aktivan Facebook Pixel, koji koristimo kako bismo što bolje prilagodili naše reklamne kampanje krajnjim korisnicima. Prijavom na neki od naših kurseva, Vaša e-mail adresa automatski se dodaje na naš mjesečni newsletter, koji također koristimo u promotivne svrhe. U svakom trenutku možete da se uklonite sa naše mailing liste, klikom na dugme "Unsubscribe" na dnu našeg redovnog newsletter-a ili da nam pošaljete zahtjev na contact@academy387.com. Veoma nam je važna zaštita podataka naših krajnjih korisnika, te Vam ovim putem garantujemo da se svi podaci i mailing liste koriste isključivo u promotivne svrhe ACADEMY387, te se ne prosljeđuju ili prodaju trećim licima.