DIASPORA TALKS: BarDo - energija iza uspješnog bh. startupa

Users@2x19/50max

Cijena

Učešće besplatno

Datum održavanja

30.08.2018.

Vrijeme

(1 h)

DIASPORA TALKS: BarDo - energija iza uspješnog bh. startupa

Lilijan Sulejmanović je osnivač konsalting kompanije Osvit u Londonu, specijalizirane za polja strateškog planiranja i investiranja, a 2017. godine u Sarajevu je osnovala BarDo, prvi bosansko-hercegovački brend energetskih pločica zasnovan na principima zdrave ishrane koji je korisnik sredstava USAID Diaspora Invest programa.

 

Lilijan je prethodno radila za Bain & Company, Ofcom i Apax Partners u Londonu. Stekla je BA i B.Phil diplome na Oxford University u Velikoj Britaniji i MBA diplomu na Harvard Business School u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je bila Fulbright Scholar.

 

Na svojoj HUB387 Diaspora Talks prezentaciji, Lilijan će govoriti o iskustvu poduzetnika u BiH i nekim od izazova kroz koje je prolazila u toku osnivanja kompanije, a osvrnuće se i na neke od najbitnijih karakteristika trenutnog poslovnog okoliša u BiH u odnosu na poduzetničke ekosisteme u razvijenim zemljama, koji u BiH otežavaju stvaranje i rast malih kompanija. Osim toga, Lilijan će se dotaći i načina na koje dijaspora može postati najvažniji partner u poticanju i razvoju poduzetništva u BiH.

 

Prisustvo na prezentaciji je besplatno, ali je prijava obavezna.

Pročitajte naša pravila o privatnosti.