Ensad Miljković

Ensad Miljković

Rating

Ensad Miljković je magistar psihologije i akreditovani kognitivno-bihejvioralni terapeut od strane Bosansko-hercegovačkog udruženja za kognitivno-bihejvioralnu terapiju (BHUKBT) i Evropsku asocijaciju za bihejvioralne i kognitivne terapije (EABCT). Član je Udruženja za Kontekstualnu bihejvioralnu nauku (ACBS). 

Pored osnovnih master studija psihologije uspješno je završio dodatnu četverogodišnju specijalizaciju u Centru za kognitivnu terapiju pod supervizijama Dr Igor Krnetića i Dr Zorice Marić. Dodatno obrazovanje stiče na Albert Ellis Institutu u New Yorku.  U sklopu Instituta uspješno završava primarni nivo tokom 2014. godine, zatim napredni nivo tokom 2016. godine, i konačno 2017. godine stiče najviše zvanje u sklopu  Instituta – pridruženi saradnik i internacionalni supervizor za Racionalno Emotivno Kognitivno Bihejvioralnu Terapiju. Tokom edukacija u sklopu Instituta usvajao je znanje od najprestižnijih REBT stručnjaka: R. DiGiuseppe, K. Doyle, S. Johnson, J. McMahon i mnogih drugih.

Dodatne radionice u vezi depresivnosti je pohađao također na Beck Institutu (US, Philadelphia, Pennsylvania) sa predavačima Judith Beck i Aaron Beck. U sklopu Praxis Centra (US, Tampa, Florida) uspješno završava  ACT Boot Camp, gdje je imao priliku učiti od S.Hayes i K.Wilsona. Dodatne vještine iz oblasti kogntivno bihejvioralnog koučinga stiče u City CBT Coaching College sa sjedištem u Londonu. Edukaciju je uspješno završio kao prvi student u generaciji. Tokom studija imao je priliku učiti od eminentnih britanskih stručnjaka W. Dryden, R. Willson, J. Passmore.

Autor je više istraživačkih radova. Trenutno se bavi uslugama savjetovanja, psihoterapije, koučinga, edukacija, istraživanja i supervizija iz oblasti Racionalno Emotivno Kogntivno Bihejvioralne Terapije (RE&KBT). Dodatne infromacije o predavaču i njegovom radu možete pronaći na stranici: www.elis.ba .

Programi

Pročitajte naša pravila o privatnosti.