Francuski za početnike

0/12

Cijena

270KM

Početak kursa

-

Trajanje

(28 h)

Rating

Francuski za početnike

Opis kursa:

Na ovom kursu francuskog jezika ćete na kreativan način u ugodnoj radnoj atmosferi steći osnovna znanja francuskog jezika i upoznati se sa kulturnim i civilizacijskim tokovima ove divne zemlje. Obogatite svoj život i jezičko iskustvo, stvorite prostor za nove mogućnosti, jer su jezik i kultura dvije strane iste kovanice. Već sada se počnite spremati za toplije osmijehe i ugodnija iskustva na svim budućim putovanjima. 

Aktivnosti na koje ćemo se fokusirati :

  • Upoznavanje sa francuskom kulturom i civilizacijom
  • Osnove francuskog jezika
  • Slušanje i izgovaranje
  • Čitanje i pisanje

 

Očekivanja i ciljevi:

Cilj ovog kursa jeste obrađivanje bitnih tematskih cjelina i usvajanje osnovnih znanja francuskog jezika, ponavljanje ciljanog vokabulara i učestalih fraza, u svrhu vladanja usmenom i pismenom komunikacijom u svakodnevnici. U slučaju da već posjedujete određena znanja, nastavne aktivnosti se prilagođavaju, u svrhu obnavljanja i unapređenja tih znanja. 

 

U privlačnoj radnoj atmosferi koju vam nudimo, postepeno ćete savladati jezičke barijere, te razviti jezičku samostalnost i samopouzdanje. 

 

Po završetku ovog kursa, moći ćete se veoma lako snalaziti u svakodnevnoj komunikaciji koja je jasna, sporo izgovarana ili popraćena vizuelnim sadržajem. Moći ćete čitati i razumijevati jednostavne tekstove, pisati kratke i jednostavne poruke u vezi sa bliskim temama. Oni koji posjeduju određena znanja, razvit će sposobnost održavanja jednostavnije komunikacije. 

 

Neophodni materijali/oprema:

  • Sveska i olovka

 

Trajanje kursa:

Kurs traje 28 časova (7 sedmica), a održava se utorkom i četvrtkom, od 19:30 do 21:30.

Cijena kursa iznosi 270 KM i moguće je plaćanje u dvije rate.

Minimalan broj polaznika je 5. Kurs neće početi navedenog datuma ukoliko ne budemo imali dovoljan broj prijava.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.