Interaktivno Python programiranje

Users@2x15/12

Cijena

139KM

Početak kursa

-

Trajanje

(20 h)

Rating

Interaktivno Python programiranje

Opis kursa:

Ovaj kurs je namijenjen svima koji žele zakoračiti u svijet programiranja, bilo da su apsolutni početnici, bilo da već znaju nešto o osnovama programiranja. Polaznici će kroz kurs naučiti pisati programe u Python programskom jeziku, od najjednostavnijih pa do rada sa datotekama. 

 

Python je programski jezik opće namjene, interpreterski  i visokog nivoa kojeg je kreirao  Guido van Rossum 1990. godine, ime je dobio po televizijskoj seriji Monty Python's Flying Circus. Po automatskoj memorijskoj alokaciji, Python je sličan programskim jezicima kao što su Perl, Ruby, Smalltalk itd. Python dopušta programerima korištenje nekoliko stilova programiranja. Objektno orijentisano, strukturno i aspektno orijentirano programiranje stilovi su dopušteni korištenjem Pythona te ova fleksibilnost čini Python programski jezik sve popularnijim. Ne znate o čemu pričamo? Ne brinite tu je kurs da sve ovo naučite. :) 


Očekivanja i ciljevi:

Od polaznika se očekuje da savladaju osnove prograamiranja u Python programskom jeziku, od osnovnih modela pa do kompleksnijih tipa rada sa datotekamai objektno orijentisanog programiranja.
 

Neophodni materijali/oprema za kurs:

  • Na kurs je potrebno ponijeti laptop.

Trajanje kursa:

Kurs traje ukupno 20 sati i održava se dva puta sedmično (u trajanju od 5 sedmica). Kurs se održava utorkom i četvrtkom, u terminu od 18:00 do 20:00.

 

Kurs se održava u sklopu Bit Alliance projekta, te je podržan od strane organizacija USAID i IESC. Regularna cijena kursa iznosi 399 KM, a u sklopu projekta 139 KM.

 

File pdf@2xPreuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.