Interaktivno Python programiranje za tinejdžere

0/15

Cijena

149KM

Početak kursa

10.01.2022.

Trajanje

(11 h)

Rating

Interaktivno Python programiranje za tinejdžere

Opis kursa:

Kurs “Interaktivno Python programiranje za tinejdžere” je namijenjen tinejdžerima koji žele zakoračiti u svijet programiranja i namijenjen je za apsolutne početnike ili one koji poznaju osnove programiranja. Polaznici će kroz kurs naučiti pisati programe u Python programskom jeziku, od najjednostavnijih pa do rada sa datotekama. 

Python je programski jezik opće namjene, interpreterski  i visokog nivoa kojeg je kreirao  Guido van Rossum 1990. godine, ime je dobio po televizijskoj seriji Monty Python's Flying Circus. Po automatskoj memorijskoj alokaciji, Python je sličan programskim jezicima kao što su Perl, Ruby, Smalltalk itd. Python dopušta programerima korištenje nekoliko stilova programiranja. Objektno orijentisano, strukturno i aspektno orijentirano programiranje stilovi su dopušteni korištenjem Pythona te ova fleksibilnost čini Python programski jezik sve popularnijim. Ne znate o čemu pričamo? Ne brinite tu je kurs da sve ovo naučite. :) 


Očekivanja i ciljevi:

Od polaznika se očekuje da savladaju osnove prograamiranja u Python programskom jeziku, od osnovnih modela pa do kompleksnijih tipa rada sa datotekamai objektno orijentisanog programiranja.
 

Neophodni materijali/oprema za kurs:

  • Na kurs je potrebno ponijeti laptop.

Trajanje kursa:

​Kurs se odvija ponedjeljkom, srijedom i petkom u terminima od 17:30 h do 19:00 h i po dogovoru sa polaznicima kurs će se održati i jednu subotu u prvoj ili drugoj sedmici u terminu od 10:00 h do 12:00 h.

Kurs je predviđen za djecu od 12 do 16 godina.

Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 7. Kurs neće početi navedenog datuma ako nema dovoljan broj polaznika.

Nudimo mogućnost plaćanja u dvije rate.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.