Joomla! za početnike

Users@2x0/15

Cijena

180KM

Početak kursa

-

Trajanje

sedmica

Rating

Opis kursa

Joomla! CMS (Content Management System) je u današnje doba jedan od najpopularnijih alata za izradu web stranica, jer ne zahtijeva predznanje iz bilo kojeg programskog jezika (kao što su HTML, PHP, CSS i sl.) da bi korisnik kreirao potpuno funkcionalnu web stranicu. Tokom kursa polaznici će imati priliku da se upoznaju sa Jommla! CMS-om, te da samostalno kreiraju svoju prvu web stranicu, sa svim relevantnim sadržajem kao što je prezentacija kompanije kroz slide show, meni, linkovi na Facebook, Twitter i druge društvene mreže, registracija korisnika na newsletter i mnoge druge opcije, korisne za uspješno predstavljanje kompanije.

Za sudjelovanje na ovom kursu nije potrebno nikakvo predznanje iz oblasti programiranja i web dizajna.

Očekivanja i ciljevi

Cilj kursa je da osposobi polaznike koji nikada nisu imali dodira sa web dizajnom da samostalno kreiraju potpuno funkcionalnu web stranicu.

Polaznici će zajedno sa instruktorom proći kroz sve detalje, korak po korak. Svaki polaznik će na svom laptopu instalirati web server, Joomla! CMS i template, te uz mnogo vježbe i implementacije naučenoga kreirati web stranicu sa svim modernim funkcionalnostima.

Na kraju kursa završenu web stranicu ćemo zajedno podići na LIVE domenu.

Šta je to JOOMLA?!

Prema posljednjim istraživanjima builtwith.com, na internetu se trenutno nalazi 2,616,146 web stranica napravljenih u Joomla!. Iz ovoga možemo zaključiti da je Joomla! odličan izbor za učenje, napravljen za sve one koji žele da se bave web dizajnom, a ne žele učiti programske jezike.

Materijali/oprema potrebna za kurs

  • Laptop sa instaliranim Windows operativnim sistemom (Verzija 7,8,10)
  • Sveska i olovka

Kurs se odvija ponedeljkom, srijedom i petkom u terminima od 18:00 h do 20:00 h.

Nudimo mogućnost plaćanja u dvije rate. 

Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 5. Kurs neće početi navedenog datuma ako nema dovoljan broj polaznika.

File pdf@2xPreuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.