SolidWorks – Core Concepts

Users@2x4/20

Cijena

385KM

Početak kursa

12.10.2020.

Trajanje

(30 h)

Rating

Software je istovremeno sa respektabilnim mogućnostima u odnosu na konkurenciju. Svojim alatima koji su laki za učenje, SolidWorks omogućava dizajnerima da brzo i lako skiciraju svoje ideje, eksperimentišu sa karakteristikama i dimenzijama i stvaraju modele i detaljne tehničke crteže.

Prednost SolidWorks-a jeste što nije ograničen na jednu grupu korisnika, već je naprotiv namijenjen za sve korisnike koji se bave dizajniranjem/projektovanjem među kojima su mašinski i drugi inžinjeri, arhitekte, a i svi oni koji se smatraju dizajnerima (modni, likovni i sl) i žele da svoje ideje prenesu u „3D svijet“.

Kurs je namijenjen ljudima koji imaju želju ući u svijet 3D modeliranja i dizajna, inžinjerima i studentima mašinstva, elektrotehnike, građevine ili sličnih fakulteta, a osim inžinjera kurs može biti koristan industrijskim, a i svim drugim dizajnerima koji se bave dizajnom raznih vrsta proizvoda koje čovjek može zamisliti.

Očekivanja i ciljevi:
Od polaznika se očekuje osnovno znanje upotrebe računara, a poželjno je razumijevanje i „snalaženje“ u 3D prostoru i iskustvo crtanja u 2D prostoru. Svi polaznici po završetku kursa bit će u mogućnosti izraditi 3D virutelni model jednostavnije konstrukcije (oblika) u SolidWorks-u, sastaviti više 3D modela u jedinstven sklop te isti po potrebi predstaviti 2D crtežima. Kurs će obraditi osnove (core concepts) sva tri modula: part, assembly i drawing, ali naš glavni cilj jeste savladavanje alatki „Features-a i Sketcha“ u PART modulu, koje su osnova kako bi korisnik dalje mogao koristiti SolidWorks i usavršavati se.

Neophodni materijali/oprema
Laptop sa instaliranim programskim paketom SolidWorks 2014 (min. 2013) i USB miš za laptop (sa točkićem – scroll-om).

Cijena kursa je 385 KM. Za učenike, studente osnovnih i master studija cijena kursa iznosi 299 KM

 

Kurs se održava ponedjeljkom i srijedom, od 18:00 do 20:00. 

Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 10. Ukoliko bude prijavljeno manje polaznika od 10 kurs će trajati 23 h.
 

File pdf@2xPreuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Quote left@2x

Neke od vještina koje sam stekao na kursu su rad u grupi, preuzimanje odgovornosti i jednostavno, rad u SolidWorksu - što zamislim i vidim, to i izmodeliram. A predavač je zaradio čistu desetku!

Amil ŠvagoAmil Švago
Quote left@2x

Na kursu smo stekli napredna znanja o SolidWorks-u, koja ćemo moći primjeniti u praksi. Predavač je zaslužio najbolje ocjene.

Sanin MudželetSanin Mudželet
Pročitajte naša pravila o privatnosti.