Termografija – “šesto čulo”, pogled u nevidljivo

Users@2x0/15

Cijena

117KM

Početak kursa

-

Trajanje

sedmica

Rating

Opis kursa:

Predstavljanje osnova, razvoja, tehnologije i primjene termografije u industriji i građevinarstvu. Termografija predstavlja “šesto čulo” u defektologiji i dijagnostici u industrijskom održavanju, građevinarstvu i planiranju industrijskih postrojenja kao i naselja. Primjena je ograničena samo tehnologijom i inovativnošću korisnika. Akcenat kursa je na razumijevanju osnova i principa, a biće održane i praktične demonstracije same tehnologije.

Očekivanja i ciljevi:

Od kursa možete očekivati upoznavanje sa novom tehnologijom i relativno novim pristupom industrijskom održavanju i primjenama u građevinarstvu. Pogledajte svojim očima stvari koje su bez termografije nevidljive ljudskom oku. Cilj kursa je pružiti uvid u vrhunsku tehnologiju svima onima koji se zanimaju za novitete u održavanju i planiranju.

Materijali/oprema potrebna za kurs:

Pribor za pisanje

Trajanje kursa:

Kurs počinje 11.09.2018. u 17:30, a završava 11.09.2018., u 21:00

Teme koje će se obrađivati:

- Kratak uvod u termografiju  

- Temperatura VS. Toplota

- Principi prenosa toplote 

- Osnove rada sa termografskim alatima

- Praktična primjena termografskih alata

Dodatne informacije i resursi:

Kurs se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela. Predavač će obezbjediti opremu i materijal za praktične demonstracije. Praktične demostracije se održavaju u sali u kojoj se održava kurs, nema potrebe za dodatnim prostorijama i instalacijama. 

File pdf@2xPreuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.