Arduino kids NOVO


Predavač: Anja Veselinović     Kategorija: Programi za djecu i tinejdžere

115KM
42 pohađalo
2/15

Početak kursa: 21.08.2017.| Trajanje: 2 sedmice (12 h)

Cilj ovog kursa je da približimo svijet budućnosti i elektronike našim juniorima, da ih zainteresujemo pametnim stvarčicama, da bi jednog dana pravili velike stvari.

Opšte informacije o kursu: 

Ako želite sami da napravite svoj kul bedž, na kojem će Vam zavidjeti drugari kada se sa njim pojavite u društvu, onda je Arduino kids kurs za vas.
Oduvijek ste se pitali kako radi semafor, a možda ste željeli i da isprogramirate jedan svoj, ali niste znali na koji način, ili niste imali osobu koja bi vam pokazala kako. Arduino je platforma za učenje programiranja i korištenja mikrokontrolera. Namijenjen je umjetnicima, dizajnerima, programerima i svima koji su zainteresovani za stvaranje interaktivnih objekata i okruženja.

Kurs "Arduino Kids" je primjer kako učiti kroz igru i zabavu. Tokom kursa pravićemo svijetleće lampice, sijalice koje igraju uz muziku, električni klavir i još dosta toga. Danas se na internetu može pronaći veliki broj ideja i projekata za rad sa Arduino platformom, a nakon ovog kursa i vi ćete se moći odvažiti za realizovanje tih ideja, ali i stvaranje novih.

Očekivanja i ciljevi:

Cilj kursa je da naši najmlađi shvate osnove programiranja i elektronike, ali i da sa lakoćom i zadovoljstvom rade zadatke i osmisle svoje male projekte.

Materijali/oprema potrebna za kurs:

potrebno je ponijeti sopstveni računar / laptop

Trajanje kursa:

Prva grupa:

Kurs počinje 21.08.2017. godine u 18:00 h, a odvijaće se ponedeljkom, srijedom i petkom u terminima od 18:00 h do 20:00 h.

Možete izabrati termin za koji se želite prijaviti.

Kurs je predviđen za djecu od 9 do 13 godina.

Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 8. Kurs neće početi navedenog datuma ako nema dovoljan broj polaznika.

Nudimo mogućnost plaćanja u dvije rate.

Preuzmite kompletan syllabus (pdf).

"Predavaču dajem čistu peticu, a što se kursa tiče bilo bi super da ga produžite."

Boris Bošnjak Vujović

"500 000 je ocjena koju dajem predavaču za prenošenje znanja na nas. Vještine programiranja koje sam ovdje stekao ću nastaviti da primjenjujem u daljem školovanju. Preporučujem vam da u učionicu postavite aparat za slatkiše i sokove. "

Jan Zeherović

"Prenošenje znanja od strane predavača bih ocijenio sa 10 000 000 (Pre super). Nastaviću da primjenjujem vještine programiranja koje sam stekao na kursu."

Alan Lunja

"Prenošenje znanja od strane predavača je zaista dobro."

Arman Bahador

"Kurs je bio odličan i koristiću sve vještine koje sam naučio na kursu."

Marin Domačinović

Ostali programi

Average rating for this lecturer:
(based on 0 reviews)

: 0

: 0

: 0

: 0

: 0

Prosječni rejting za ovaj kurs: 4.92
(Na osnovu 25 ocjena)

: 23

: 2

: 0

: 0

: 0