Kurs Projekt Menadžmenta


Predavač: Lejla Čajo i Jasna Pleho     Kategorija: Ostale vještine

Kurs Projekt Menadžmenta
999
849KM
52 pohađalo
6/12

Početak kursa: 26.03.2018. | Trajanje: 4 sedmice (35 h)

Kurs je pripremljen tako da uvede polaznike u sve glavne oblasti project menadžmenta po metodologiji PMI (Project Management Institute). U toku 35 sati korisnik će odslušati zanimljiva predavanja i interaktivne radionice i na taj način će steći 35 poena za prijavu eventualnog polaganja ispita za PMP (Project Management Professional). 

Moguće je plaćanje u dvije rate!

U toku kursa prolaznici će sa predavačem proći sve procesne grupe u procesu projekt menadžmenta (Inicijacija, Planiranje, Izvršenje, Kontrola, Zatvaranje projekta). Kroz primjere iz stvarnog posla i stvarnih projekata, polaznici će biti u mogućnosti da jednostavnije i sveobuhvatnije prihvate kompleksan proces vođenja projekata.

Kompletan rad je baziran na predavanju i zanimljivim vježbama vezanim za proces jednog projekta od početka do kraja.

 

Očekivanja i ciljevi

Nakon završenog kursa očekuje se da polaznici svhate koncept projekt menadžmenta, da znaju osnove projekt menadžmenta i njegovu primjenu u stvarnim projektima. Polaznici mogu biti i početnici koji žele da više saznaju o ovom konceptu, kao i lica koja se već duže vremena bave upravljanjem projektima i žele da steknu certifikat PMP ili da se upoznaju sa novostima iz oblasti upravljanja projektima.

Kurs je osmišljen u trajanju od 35 sati (broj potrebnih sati za prijavu za ispit PMP Project Manager Professional).

 

Neophodni materijali/oprema

Polaznici će dobiti skriptu za rad i brojne informacije o različitim izvorima informacija vezanih za projekt menadžment. 

 

Trajanje kursa

  • Kurs je raspoređen u 4 sedmica svake sedmice po 9 sati tj. 3 x 3 sata sedmično
  • Opcionalno, kurs se može održati u trajanju od dva puna vikenda i još jedna subota (odnosno 5 dana po 7 sati)

 

Nastava se odvija ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18:00 h do 21:00 h.

Preuzmite kompletan syllabus (pdf).

"Na 'Kursu projekt menadžmenta' sam usvojila mnogo novih vještina i znanja, budući da nisam imala mnogo prethodnog iskustva i sigurno ću nova znanja i vještine koristiti u svom budućem radu."

Nađa Firdus

"PMI kurs je promjenio način mog razmišljanja. Naučila sam korisne stvari koje mogu primjenjivati kako u profesionalnom tako i u privatnom životu."

Dijana Jeginović

"Kako uspješno voditi projekat, kako voditi sastanke i kako održavati dokumentaciju, te kako komunicirati sa ostalim kolegama su samo neke od vještina koje smo savladali tokom kursa. Predavačice su divne!"

Sanja Tadić, Sparkasse banka

"Prenošenje znanja od strane predavačica je na svjetskom nivou i žao mi je što je 36 sati kursa tako brzo prošlo. Cijeli život je jedan veliki projekat i pokušat ću primjenjivati sve vještine koje su nam predavači prenijeli i u budućnosti."

Edin Šećerbegović

"Nakon odslušanog kursa više razmišljam o planiranju generalno, ali i o ostalim stvarima u poslovnom okruženju i "običnom životu" sa aspekta rukovodioca projekta."

Đelma Grgić

"U velikom izboru kurseva/edukacija koje nam se nude danas, Lejla i Jasna nude pravo osvježenje. Kao prvo kroz svoju stručnost, ali i kroz individualni i inovativni pristup, sa mnoštvom vježbi i praktičnih primjera. Project Management je multidisciplinarno područje i mnogo zahtjevniji nego što većina profesionalaca misli, tako da ovaj kurs rado preporučujem svakome ko svoju karijeru želi graditi u ovom području."

Sanjin Lučić

Ostali programi

Average rating for this lecturer: 4.91
(based on 32 reviews)

: 30

: 1

: 1

: 0

: 0

Prosječni rejting za ovaj kurs: 4.72
(Na osnovu 47 ocjena)

: 35

: 11

: 1

: 0

: 0