LEGO Robotics

Users@2x2/10

Cijena

129KM

Početak kursa

25.06.2018.

Trajanje

sedmica

Rating

  • Star@2x
  • Star@2x
  • Star@2x
  • Star@2x
  • Star outline@2x

Opis kursa:

Kurs LEGO robotike je kurs na kome djeca koristeći LEGO kitove spoznaju osnovne zakone matematike, fizike, mehanike i elektronike. Primjenom ovih zakona djeca prave robote po LEGO programu, ali i robote po svojoj mašti. Na taj način razvijaju logičko razmišljanje, uče kako da rješavaju probleme i kako da rade u timu sa drugima na zajedničkom rješenju. Ugrađujući robotima motore, točkove i druge elektroničke elemente oni gledaju kako njihovi roboti ”oživljavaju”. Nakon svakog sklopljenog robota djeca će vršiti mjerenja kao pravi inženjeri – mjeriće brzinu kretanja robota, vrijeme podizanja/spuštanja tereta, težinu koju mogu roboti podnijeti, te kako ih mogu unaprijediti na vrlo jednostavan način.

Očekivanja i ciljevi kursa: 

Cilj kursa je da djeca kroz zanimljiv način učenja i igru savladaju prve korake robotike, da razviju logičko i kritičko razmišljanje, da povećaju sposobnost rješavanja problema, te da nauče da rade u timu. Bez ovih vještina je nezamislivo da mogu nastaviti svoje obrazovanje, a posebno iz oblasti savremene tehnologije. Kroz zanimljive priče i prezentacije oni će se upoznati sa Njutnovim zakonom, zakonom energije, robotima, vjetrenjačama, dizalicama, motorima, led diodama. Ovo je prvi korak na njihovom putu da postanu kvalifikovani STEM stručnjaci koji već danas imaju bolju prohodnost i mobilnost na našem, ali i na svjetskom tržištu rada.

Neophodni materijali/oprema za kurs:

• Lego kitove za djecu je obezbijedila AKADEMIJA 387.

Trajanje kursa:

Kurs počinje 25.06.2018. godine u 10:00 h, a odvijaće se svakim radnim danom u terminima od 10:00 h do 12:00 h. 

Dodatne informacije: 

  •  Kurs je predviđen za djecu od 7 do 10 godina.

Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 6. Kurs neće početi navedenog datuma ako nema dovoljan broj polaznika.

Cijena kursa je 129 KM.

File pdf@2xPreuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Quote left@2x

Ja bih svima preporučio da dođu na ovaj kurs. Jako je zabavan :)

Nedim LihovacNedim Lihovac

Poštovani,


25. maja/svibnja na snagu stupa Europska Regulativa za zaštitu podataka (GDPR - General Data Protection Regulation), kreirana od strane Europske komisije kako bi se krajnji korisnici što bolje zaštitili od potencijalnih napada na njihovu privatnost na internetu. Ovim putem Vas obavještavamo da je na našem web site-u aktivan Facebook Pixel, koji koristimo kako bismo što bolje prilagodili naše reklamne kampanje krajnjim korisnicima. Prijavom na neki od naših kurseva, Vaša e-mail adresa automatski se dodaje na naš mjesečni newsletter, koji također koristimo u promotivne svrhe. U svakom trenutku možete da se uklonite sa naše mailing liste, klikom na dugme "Unsubscribe" na dnu našeg redovnog newsletter-a ili da nam pošaljete zahtjev na contact@academy387.com. Veoma nam je važna zaštita podataka naših krajnjih korisnika, te Vam ovim putem garantujemo da se svi podaci i mailing liste koriste isključivo u promotivne svrhe ACADEMY387, te se ne prosljeđuju ili prodaju trećim licima.