Intro to HTML/CSS: Making webpages

Users@2x2/16

Cijena

249KM

Početak kursa

26.06.2018.

Trajanje

sedmica

Rating

Opis kursa: 

HTML je programski jezik koji predstavlja osnovu za bilo kakvo web programiranje. Ukoliko imate želju da budete konkurentni na IT tržištu rada ili jednostavno želite napraviti web stranicu na kojoj ćete predstaviti svoj startup ili hobi, onda je ovaj kurs ono što Vam je potrebno.

U toku Intro to HTML/CSS: Making webpages kursa, polaznici će učiti o korištenju HTML tag-ova, ubacivanju slika na web stranicu, aktivnih hyperlink-ova, uređivanju pozadine i samog teksta, tabelama, komentarima, CSS složenim i klasama, te, na kraju, samom vizuelnom dizajnu.

Za uspješno kompletiranje ovog kursa nikakvo predznanje nije potrebno iz oblasti web dizajna ili informacijskih tehnologija.


Očekivanja i ciljevi: 
Po završetku kursa polaznici će imati znanja da dizajniraju i naprave web stranicu, te da vrše korekcije i editovanje samog HTML/CSS kooda na već postojećoj web stranici.
Posljednja predavanja će biti fokusirana na projekat odnosno pravljenje web stranice, kako bi se i oni sami uvjerili da su zaista u stanju započeti i kompletirati jednu web stranicu.


Materijali/oprema potrebna za kurs:
Laptop, papir i olovka

  • Prezentacije i dodatni materijali će u PDF formatu biti dostupni svim polaznicima nakon svakog predavanja.
  • Online platforma za vježbu takođe.

Kurs se odvija utorkom i četvrtkom u terminima od 18:00 h do 20:30 h.

Cijena kursa je 249 KM, a za studente 199 KM.

Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 6. Kurs neće početi navedenog datuma ako nema dovoljan broj polaznika.

File pdf@2xPreuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Quote left@2x

U marketingu je neophodno konstantno usvajati nove vještine i znanja. Ovaj kurs mi je pomogao u vođenju novih kampanja, kao i u boljem razumijevanju rada mojih kolega, ali i unapređivanju korporativnih stranica.

Maida MujkićMaida Mujkić
Quote left@2x

Nastavit ću koristiti HTML i CSS, ali ću nastaviti i sa unaprjeđivanjem tih vještina. Ovaj kurs će mi poslužiti kao odlična osnova za daljnje učenje i smatram da je odličan za bilo koga ko tek počinje raditi sa HTML-om i CSS-om.

Maša AlihodžićMaša Alihodžić

Poštovani,


25. maja/svibnja na snagu stupa Europska Regulativa za zaštitu podataka (GDPR - General Data Protection Regulation), kreirana od strane Europske komisije kako bi se krajnji korisnici što bolje zaštitili od potencijalnih napada na njihovu privatnost na internetu. Ovim putem Vas obavještavamo da je na našem web site-u aktivan Facebook Pixel, koji koristimo kako bismo što bolje prilagodili naše reklamne kampanje krajnjim korisnicima. Prijavom na neki od naših kurseva, Vaša e-mail adresa automatski se dodaje na naš mjesečni newsletter, koji također koristimo u promotivne svrhe. U svakom trenutku možete da se uklonite sa naše mailing liste, klikom na dugme "Unsubscribe" na dnu našeg redovnog newsletter-a ili da nam pošaljete zahtjev na contact@academy387.com. Veoma nam je važna zaštita podataka naših krajnjih korisnika, te Vam ovim putem garantujemo da se svi podaci i mailing liste koriste isključivo u promotivne svrhe ACADEMY387, te se ne prosljeđuju ili prodaju trećim licima.