Intro to HTML/CSS: Making webpages NOVO


Predavač: Mirza Slatina     Kategorija: IT Programi

249KM
13 pohađalo
7/16

Početak kursa: 23.01.2018. | Trajanje: 3 sedmice (15 h)

Ukoliko imate želju da budete konkurentni na IT tržištu rada ili jednostavno želite napraviti web stranicu na kojoj ćete predstaviti svoj startup ili hobi, onda je ovaj kurs ono što Vam je potrebno.

Opis kursa: 

HTML je programski jezik koji predstavlja osnovu za bilo kakvo web programiranje. Ukoliko imate želju da budete konkurentni na IT tržištu rada ili jednostavno želite napraviti web stranicu na kojoj ćete predstaviti svoj startup ili hobi, onda je ovaj kurs ono što Vam je potrebno.

U toku Intro to HTML/CSS: Making webpages kursa, polaznici će učiti o korištenju HTML tag-ova, ubacivanju slika na web stranicu, aktivnih hyperlink-ova, uređivanju pozadine i samog teksta, tabelama, komentarima, CSS složenim i klasama, te, na kraju, samom vizuelnom dizajnu.

Za uspješno kompletiranje ovog kursa nikakvo predznanje nije potrebno iz oblasti web dizajna ili informacijskih tehnologija.


Očekivanja i ciljevi: 
Po završetku kursa polaznici će imati znanja da dizajniraju i naprave web stranicu, te da vrše korekcije i editovanje samog HTML/CSS kooda na već postojećoj web stranici.
Posljednja predavanja će biti fokusirana na projekat odnosno pravljenje web stranice, kako bi se i oni sami uvjerili da su zaista u stanju započeti i kompletirati jednu web stranicu.


Materijali/oprema potrebna za kurs:
Laptop, papir i olovka

  • Prezentacije i dodatni materijali će u PDF formatu biti dostupni svim polaznicima nakon svakog predavanja.
  • Online platforma za vježbu takođe.

Kurs se odvija utorkom i četvrtkom u terminima od 18:00 h do 20:30 h.

Cijena kursa je 249 KM, a za studente 199 KM. Nudimo mogućnost plaćanja u dvije rate.

Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 6. Kurs neće početi navedenog datuma ako nema dovoljan broj polaznika.

Preuzmite kompletan syllabus (pdf).

"Nastavit ću koristiti HTML i CSS, ali ću nastaviti i sa unaprjeđivanjem tih vještina. Ovaj kurs će mi poslužiti kao odlična osnova za daljnje učenje i smatram da je odličan za bilo koga ko tek počinje raditi sa HTML-om i CSS-om."

Maša Alihodžić

"Kurs je nadmašio moja očekivanja. Plan rada je bio odličan, kao i znanje predavača u kombinaciji sa njegovim prenošenjem znanja. Smatram da je ovaj kurs izuzetno dobra osnova za daljnje učenje i pohađanje novih kurseva u Academy387."

Muhamed Bisić

"Na ovom kursu sam naučio osnove HTML-a / CSS-a, nakon čega sam počeo razumijevati "web jezik", te ga počeo praktično primjenjivati."

Ademir Alimanović

Ostali programi

Average rating for this lecturer: 4.95
(based on 21 reviews)

: 20

: 1

: 0

: 0

: 0

Prosječni rejting za ovaj kurs: 4.76
(Na osnovu 21 ocjena)

: 16

: 5

: 0

: 0

: 0